Workshop ‘In gesprek’

Dag allemaal,

Yme en ik willen ons even kort voorstellen…

Ik ben Yme, 33 jaar en ik zet mij inmiddels ruim 1 à 2 jaar sporadisch in voor ANBN.

Ondanks het feit dat ik al sinds mijn tienerjaren worstel met een eetstoornis en al een heel parcours aan therapieën (ambulant en in opname) heb afgelegd, zou ik toch ook wel met enige voorzichtigheid durven zeggen dat ik herstellende ben.

Aangezien ik zelf heel veel eenzaamheid en wanhoop heb gevoeld (en soms nog voel), hecht ik zeer veel belang aan contact met lotgenoten en voel ik een sterke motivatie om ook zelf mijn steentje te kunnen bijdragen in het bevorderen van dit contact. 

Om die reden zou ik in september graag starten met de opleiding ervaringsdeskundige in de GGZ en verslavingszorg om, zoals mijn collega vrijwilliger, mijn ervaringskennis te kunnen omzetten in ervaringsdeskundigheid.

En ik ben Mireille, ben 40 jaar en mama van twee kids. Ik volg de opleiding ervaringsdeskundige in de GGZ en verslavingszorg in Heverlee. Met deze opleiding wil ik mijn eigen ervaringskennis omzetten in ervaringsdeskundigheid. Zodat ik me op een professionele manier kan inzetten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Ik heb zelf ruim 10 jaar een eetstoornis en ben heel goed op weg in mijn eigen herstelproces.

Naast de opleiding ben ik vrijwilliger bij ANBN en begeleid ik de praatgroep in Hasselt elke laatste zaterdag van de maand. Ik heb gemerkt in mijn eigen herstelproces dat praten met hulpverleners en lotgenoten heel belangrijk is. Ze zijn een luisterend oor, ze kunnen je gedrag spiegelen, ze kunnen enorm motiveren en je kunt heel veel van elkaar leren.

Wij willen in de workshop “In gesprek” het gesprek aangaan over herstel en hoe je lichaam terug graag te leren zien of te leren aanvaarden. Hoe kan je lief zijn voor je lichaam en hoe kan je leren luisteren naar je lichaam?

Wij hopen dat we jullie tijdens de workshop “In gesprek” een positieve ervaring kunnen meegeven, wanneer in je gesprek gaat met anderen. Dus iedereen welkom om de workshop bij ons te komen volgen. Wij kijken er alvast naar uit!

Groetjes,

Yme en Mireille

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s